27. Het Leven van den Heyligen Hubertus, Die gevierd wordt den 3 November

Titel

27. Het Leven van den Heyligen Hubertus, Die gevierd wordt den 3 November

Uitgever

Brepols, P.J.

Beschrijving

Prent 1: gevergeerd papier, met onderschrift "TE TURNHOUT, uyt het Fabriek en Boek-Drukkery van P. J. BREPOLS", zonder nummer

Onderwerp

Centraal staat een houtsnede, met dubbel ijnkader, geen signatuur, 231 x 160 mm.
Op de voorgrond, bij de ingang van een laan die naar een abdij leidt, zit Sint Hubertus geknield, gekleed als jager met jagerstas in de zij. Hij zit in aanbidding voor het hert dat tussen zijn gewei een kruisbeeld draagt. Hij houdt zijn linkerhand omhoog, de rechter op zijn geweer. Zijn hoed ligt voor hem. Links wandelt een voorbijganger, die net als hij een kostuum van het begin van de negentiende eeuw draagt. Rechts en links op de houtsnede staan hoge bomen. Boven het houtblok staat de titel “Het leven van den heyligen Hubertus, die gevierd word den 3 november”. Om het houtblok heen staat een beschrijving van Sint-Hubertus en een oratie aan deze heilige. Het geheel is omkaderd door een sierlijk kader.

Maker

Graveur: C. A. Moermans

Datum

Facturatiedatum van houtblok: 01/08/1818

Aanduiding

1. Religie
1.2 Heiligen
1.2.2 Heiligen, heiligenlevens en pausen
1.2.2.34 Heilige Hubertus

Type

houtsnede, ingekleurd met sjablonen

Bestanden

Brepols_religieus_27.1.jpg

Citaat

Graveur: C. A. Moermans, “27. Het Leven van den Heyligen Hubertus, Die gevierd wordt den 3 November,” de Prentfabriek, toegankelijk 26 maart 2023, https://archief.prentfabriek.be/items/show/35.

Uitvoerformaten