52. Geschiedenis van Robinson Crusoë – Histoire de Robinson Crusoë

Titel

52. Geschiedenis van Robinson Crusoë – Histoire de Robinson Crusoë

Uitgever

Glénisson & Van Genechten
Glénisson en Zoon

Onderwerp

Oblong vel. 15 houtblokken zonder kader, niet gesigneerd, 3 rijen van 5 blokken, van verschillende afmetingen, tweetalige onderschriften.

Zeer merkwaardige en naïeve variant van de avonturen van Robinson Crusoe, waarvan we het prototype niet kennen. We weten dat Robinson op zijn eiland kostuums maakte van geitenleer, dit weerhield de ontwerper er niet van om Robinson en zijn trouwe Vrijdag, wanneer ze het eiland verlieten, in kostuums van zijn tijd gloednieuw aan te kleden.

Robinson belooft samen te vertrekken. Hij gaat aan boord. Gelukkige momenten van zijn zeetocht. Hij heeft schipbreuk geleden. Hij is een huis aan het bouwen. Hij bereidt een stuk hert. Hij ziet menselijke resten. Hij gaat op ontdekking. Hij weeft een tas. Hij temt een vrouwelijke lama. Hij vindt Vrijdag. Vrijdag schiet op de vijand. Ze zien een schip. Ze verlaten het eiland. Robinson omhelst zijn vader.

Type

houtsneden, ingekleurd met sjablonen

Taal

Nederlands en Frans

Aanduiding

5. Beeldverhalen
5.1 Beeldverhalen algemeen
5.1.88 Robinson Crusoë en Robinsonades

Beschrijving

Prent 1: gemerkt 'G. en V. G.'
Inkleuring geel, oranjerood en blauw, vermoedelijk door eigenaar prent
Periode 1840 - 1856

Bestanden

52. Geschiedenis van Robinson Crusoë – Histoire de Robinson Crusoë

Citaat

“52. Geschiedenis van Robinson Crusoë – Histoire de Robinson Crusoë,” de Prentfabriek, toegankelijk 19 juni 2024, https://archief.prentfabriek.be/items/show/578.

Uitvoerformaten

Opmerkingen