16. Het Leeven en de dood van den Heyligen Apostel Petrus

Titel

16. Het Leeven en de dood van den Heyligen Apostel Petrus

Uitgever

Brepols, P.J.

Beschrijving

Prent 1: gevergeerd papier, met onderschrift "TE TURNHOUT, uyt het Fabriek en Boek-drukkery van P. J. BREPOLS", zonder nummer
Prent 2: gevergeerd papier, met onderschrift "TE TURNHOUT, uyt het Fabriek en Boek-drukkery van P. J. BREPOLS", zonder nummer, onderschrift herzet t.o.v. prent 1 en ook het kaderstuk is anders samengesteld .

Onderwerp

Centraal in de prent staat een houtsnede, zonder kader, zonder signatuur, 235 x 158 mm.
In het midden van de afbeelding staat, driekwart naar links, Sint Pieter in tranen, de bovenkant van het hoofd is kalend, haar en baard zijn gekruld. Hij staat, handen in elkaar geklemd, met zijn rechterarm rustend op een klein altaar waar de symbolische sleutels elkaar kruisen. Achter hem kraait de haan op een zuil. Als natuurlijk omlijsting van de houtsnede staat links een olijfboom en rechts een palmboom.
Boven de houtsnede staat de titel “Het leéven en de Dood van den Heyligen Apostel Petrus”. Om het houtblok heen een beschrijving van deze heilige. Het geheel is omkaderd door een sierlijk kader.

Aanduiding

1. Religie
1.2 Heiligen
1.2.2 Heiligen, heiligenlevens en pausen
1.2.2.53 Heilige Petrus

Type

houtsnede, ingekleurd met sjablonen

Bestanden

Brepols_religieus_16.1.jpg
Brepols_religieus_16.2.jpg

Citaat

“16. Het Leeven en de dood van den Heyligen Apostel Petrus,” de Prentfabriek, toegankelijk 27 maart 2023, https://archief.prentfabriek.be/items/show/24.

Uitvoerformaten