51. Geloofweêrdige en by een vergaederde Beschryving der merkweêrdige Voorvallen, Weldaden en Heylige Verrigtingen van zyne doorlugtige Hoogheyd den Vorst Alexander van Hohenlohe

Titel

51. Geloofweêrdige en by een vergaederde Beschryving der merkweêrdige Voorvallen, Weldaden en Heylige Verrigtingen van zyne doorlugtige Hoogheyd den Vorst Alexander van Hohenlohe

Uitgever

Brepols, P.J.

Beschrijving

Prent 1: gevergeerd papier, met onderschrift "Te Turnhout, uyt het Fabriek en Boekdrukkery van P. J. BREPOLS"
Prent 2: gevergeerd papier, met onderschrift "Te Turnhout, uyt het Fabriek en Boekdrukkery van P. J. BREPOLS"

Onderwerp

Centraal staat een houtsnede in langwerpig ovaal, zonder kader, niet gesigneerd, 190 x 152 mm.
Voorstelling op buste van Alexander van Hohenlohe, gekleed in kerkelijke habijt met kraag, de stola op de linkerschouder, een halsketting met het kruis van de Orde van Malta.
Boven het houtblok staat de titel “Geloofweerdige en by een vergaerde Beschryving der merkweerdige voorvallen, weldaden en heylige verrigtingen van zyne doorluchtige Hoogheyd den Vorst Alexander van Hohenlohe, Domheer van Olmutz Vicaris van het Bisdom Bamberg, en ridder van de Maltheser order”. Rondom het houtblok staat de biografie van de prins, het verhaal van enkele van zijn wonderen en zijn gebed voor het herstel van de zieken. Het geheel is omkaderd door een sierlijk kader.

Maker

Graveur: A. Cranendoncq

Datum

Facturatiedatum van houtblok: 11/06/1822

Aanduiding

1. Religie
1.2 Heiligen
1.2.2 Heiligen, heiligenlevens en pausen
1.2.2.1 Heilige Alexander van Hohenlohe

Type

houtsnede, ingekleurd met sjablonen

Bestanden

Brepols_religieus_51.1.jpg
Brepols_religieus_51.2.jpg

Citaat

Graveur: A. Cranendoncq, “51. Geloofweêrdige en by een vergaederde Beschryving der merkweêrdige Voorvallen, Weldaden en Heylige Verrigtingen van zyne doorlugtige Hoogheyd den Vorst Alexander van Hohenlohe,” de Prentfabriek, toegankelijk 26 maart 2023, https://archief.prentfabriek.be/items/show/60.

Uitvoerformaten